• Boekvoorstelling Henri De Braekeleer

Boekvoorstelling Henri De Braekeleer

10/10/2019
Op woensdag 23 oktober wordt het boek Henri De Braekeleer voorgesteld in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. Het gaat om de catalogue raisonné van het oeuvre van de Belgische schilder, en wordt gepubliceerd naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in het Félicien Ropsmuseum in Namen .  

Waar? Museum Plantin-Moretus, Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen
Wanneer? woensdag 23 oktober 2019 om 17u

 
  • Tentoonstelling Dalí X Magritte in de KMSKB

Tentoonstelling Dalí X Magritte in de KMSKB

10/10/2019
Vandaag opent in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België de blockbusterexpo Dalí X Magritte. De tentoonstelling werpt licht op de persoonlijke, filosofische en esthetische relatie van de iconische kunstenaars aan de hand van meer dan 100 schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, films en archiefstukken. Ludion gaf de tentoonstellingscatalogus uit. 

Nog tot 9 februari te bezichtigen in Brussel. 
  • Boekvoorstelling Pieter Vermeersch

Boekvoorstelling Pieter Vermeersch

18/06/2019
Ludion en M – Museum Leuven nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van 'Pieter Vermeersch – Variations' op vrijdag 12 juli: 

start 19u30
artist talk (Pieter Vermeersch + Moritz Küng)
drinks op het dakterras

gratis toegang, maar inschrijven nodig via info@ludion.be (beperkt aantal plaatsen!) 

'Pieter Vermeersch – Variations' geeft een volledig overzicht van Vermeersch’ oeuvre en bevat een ruime selectie schilderkunstige werken (doek, steen, fotografie, muurschilderingen), schetsen en installaties. Het boek brengt zijn oeuvre op een verrassende manier in beeld: de zeventien katernen – de bouwstenen van het boek – omvatten elk een bepaald thema of werk van Vermeersch. Ook de solotentoonstelling in M – Museum Leuven (nog tot 11 augustus) komt uitgebreid aan bod. 

Er zullen zeven verschillende covers van het boek in omloop zijn, elk gedrukt in een andere, door de kunstenaar bepaalde, kleurenvariatie. In een layout van het gerenommeerde bureau Mevis & van Deursen, samengesteld door Moritz Küng, met teksten van François Piron, Kersten Geers en Dieter Roelstraete. 

De publicatie wordt samen met de luxe-editie van het boek voorgesteld. De luxe-editie van 100 exemplaren bestaat in een groter formaat en bevat een schilderkunstige interventie van de kunstenaar.
 
  • Boekvoorstelling Frans Van Praet

Boekvoorstelling Frans Van Praet

19/02/2019
Uitgeverij Ludion en Standaard Boekhandel nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van Frans L. Van Praet, De Jaarringen — Rings of Growth in Standaard Boekhandel in Brussel (Anspachlaan) in aanwezigheid van de kunstenaar, de auteurs en Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

Designer, kunstenaar en vormgever Frans L. Van Praet is bekend om de interieurinrichting van het Belgisch Paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla (1992) en zijn iconische Sevillazitje. Dit vuistdikke boek bewijst nochtans dat zijn oeuvre rijker en verscheidener is dan wat het grote publiek van hem kent.

Waar? Standaard Boekhandel, Anspachlaan 28, 1000 Brussel
Wanneer? Zaterdag 16 maart om 15:00
 
Programma:
15:00   Welkomstwoord van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz
15:15   Inleiding door auteurs Johan Valcke en Willem Elias
15:30   Signeersessie en receptie

 
  • Ludion werft aan!

Ludion werft aan!

27/11/2018
- Ben je nauwkeurig en schrikken cijfers je niet af?
- Kan je zaken zelfstandig opvolgen en snel communiceren naar klanten en leveranciers indien er iets fout loopt?
- Ben je Nederlandstalig en spreek je een mondje Frans en Engels? 
- Werk je graag in een kleine, dynamische omgeving en ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? 
- Woon je in het Brusselse?
 
Dan is deze job misschien iets voor jou!

Bij Ludion zijn we op zoek naar een administratieve en ondersteunende kracht (3/5 of 4/5) voor ons kantoor in Brussel:
- Je bent verantwoordelijk voor de administratie en het office management: je maakt facturen en onderhoudt contact met de boekhouder
- Je bent verantwoordelijk voor de binnendienst: opvolging en uitlevering van bestellingen, beheer van de webshop, behandelen van klachten, etc.
- Je biedt ondersteuning op verschillende vlakken zoals pers-en promotie (uitsturen van persexemplaren, bijhouden van contacten, organisatie van evenementen) en redactie (beeldaanvragen)
- Je helpt bij het organiseren van beurzen en boekvoorstellingen

Stuur een mailtje met je CV en een korte toelichting naar ruth.ruyffelaere@ludion.be

Reageer voor 31 december 2018. Start bij voorkeur vanaf 30 januari. 
load more