• Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei
  • Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei
  • Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei
  • Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei
  • Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei

Fototentoonstelling René Magritte nu in Taipei

27/09/2018
De Ludionproductie "The Revealing Image", een tentoonstelling met foto's van René Magritte, is nu te zien in het Taipei Museum of Fine Arts TFAM en loopt van 29 september tot 25 november 2018.
De tentoonstelling onthult een minder bekende kant van de surrealistische meester aan de hand van zijn unieke foto's en films van Magritte. 
Meer info hier
  • Weaving: boekvoorstelling in Tate Modern

Weaving: boekvoorstelling in Tate Modern

11/09/2018
Weaving — Contemporary Makers on the Loom zal voorgesteld worden in de Terrace Shop van de Tate Modern in London, met een interessant panelgesprek over hedendaags weven, gemodereerd door auteur Katie Treggiden. Er nemen ook wevers uit het boek aan deel.  Tickets kunnen geboekt worden op de site van Tate Modern: https://www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/exhibition/anni-albers/weaving-contemporary-makers-on-loom
Het is ook de perfect gelegenheid om de prachtige tentoonstelling over Bauhaus-weefster Anni Albers mee te pikken (te zien in Tate Modern vanaf 11 oktober). 

Waar? Terrace Shop, Tate Modern, Bankside, London SE1 9TG
Wanneer? donderdag 18 oktober om 19u
  • memymom: opening en boekvoorstelling

memymom: opening en boekvoorstelling

29/08/2018
Memymom – samentrekking van “me and my mom” – is de naam waarachter het kunstenaarscollectief en moeder-dochterstel Marilène Coolens (°1953) en Lisa De Boeck (°1985) sinds 2004 schuilgaat. Memymom krijgt dit najaar een solotentoonstelling in het Musée de la Photographie de Charleroi waar zowel oude foto’s (uit het familiearchief) als recenter werk zal worden getoond (22 september 2018 – 20 januari 2019). Het boek, bij Ludion uitgegeven, wordt feestelijk voorgesteld op de opening van de expo op 22 september. Welkom!

Waar? Musée de la Photographie in Charleroi
Wanneer? Zaterdag 22 september 
  • Boekvoorstelling Leo Copers

Boekvoorstelling Leo Copers

22/08/2018
Op zondag 2 september stellen we in het SMAK in Gent het nieuwste boek van Leo Copers voor: Dreams are Made of This. Het boek biedt een overzicht van 50 jaar kunstpraktijk en toont hoe Copers van bij het begin naar manieren zocht om schijnbaar onverenigbare elementen, zoals gas en vuur, of water en elektriciteit met elkaar te verbinden. 
De boekvoorstelling en signeersessie valt samen met de finissage van zijn tentoonstelling in het SMAK. Gratis toegang.
Waar? SMAK, Gent
Wanneer? Zondag 2 september, 11u
  • Sunville in Zonhoven

Sunville in Zonhoven

22/05/2018
Op vrijdag 25 mei stelt Ives Maes zijn boek "Sunville" — een vrije vertaling van het Limburgse Zonhoven — voor in de Standaard Boekhandel van zijn geboortedorp. Om 19u gaat hij er in gesprek met Radio 2-reporter Katries Vaes.
Allen welkom!

Waar? Standaard Boekhandel Zonhoven, Heuvenstraat 28, 3520 Zonhoven — Om 19u. 
load more