• Presentatie van het nieuwste boek van de Quay Brothers

Presentatie van het nieuwste boek van de Quay Brothers

31/01/2018
Vanavond 31 januari stellen we het nieuwste book van de beroemde Quay Brothers voor: "The Black Drawings, Philadelphia Pennsylvania 1974 – 1977". In Cinema Zuid Antwerpen worden 3 kortfilms van de Quays getoond (20u). Maar eerst signeren de broers het boek in de Tommy Simoens Gallery. Daar heeft u trouwens een laatste kans om de Quays' tentoonstelling Curfews te zien. 
  • Tentoonstelling René Magritte: The Revealing Image nu te zien in Hong Kong

Tentoonstelling René Magritte: The Revealing Image nu te zien in Hong Kong

24/01/2018
"René Magritte: The Revealing Image", de door Ludion geproduceerde tentoonstelling, is nu te zien in Taikoo Place in Hong Kong, van 19 januari tot 19 februari 2018. De tentoonstelling onthult een minder bekende kant van de surrealistische meester aan de hand van zijn talrijke foto's en films. In samenwerking met Artistree en de Fondation Magritte, samengesteld door Xavier Canonne en vergezeld van het Ludionboek The Revealing Image.
 
  • Boekvoorstelling Urban Potters bij Atelier Lachaert Dhanis

Boekvoorstelling Urban Potters bij Atelier Lachaert Dhanis

21/12/2017
Op zondag 17 december werd ons keramiekboek Urban Potters feestelijk voorgesteld bij Atelier Lachaert Dhanis in Tielrode. De boekvoorstelling werd georganiseerd in het kader van VALUABLES, een tentoonstelling met waardevolle en unieke objecten die allen balanceren op de grens tussen ambacht, toegepaste kunst en beeldende kunst. Meer info over de intiatieven van het kunstenaarsduo Sofie Lachaert en Luc Dhanis vindt u hier: http://www.atelierlachaertdhanis.com/
  • Voorstelling van de nieuwste editie van Luc Tuymans bij Zeno X

Voorstelling van de nieuwste editie van Luc Tuymans bij Zeno X

21/12/2017
Luc Tuymans maakte voor Ludion een nieuwe editie bestaande uit 4 kleurenetsen: Isabel, Diorama, Scramble en Twenty Seventeen zijn gebaseerd op iPhone-foto’s die de kunstenaar gemaakt heeft tijdens het schilderen. De beelden laten een vroeg en onafgewerkt stadium zien dat meteen vervluchtigt tijdens het creatieve proces. De editie werd voorgesteld op 16 december bij Zeno X Gallery in Antwerpen en zal er nog tot 23 december te bezichtigen zijn. 
Bekijk de reportage op ATV: http://bit.ly/2kSAP33
  • Edgard Tytgat - overzichtstentoonstelling in Museum M

Edgard Tytgat - overzichtstentoonstelling in Museum M

21/12/2017
Doorheen zijn carrière schilderde de Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat bijna vijfhonderd doeken en vervaardigde hij duizenden aquarellen, houtsneden, etsen en tekeningen. Voor de eerste keer in België kan u een grote overzichtstentoonstelling bezoeken van deze unieke schilder. Nog tot 8 april 2018 in Museum M Leuven, met een Ludion catalogus.  
load more