• Book launch van

Book launch van

14/09/2017
Om de publicatie van het keramiekboek "Urban Potters - Makers in the City" te vieren, organiseert de Londense Milliken Showroom een expositie met werk van enkele keramisten uit het boek (Nicola Tassie, Barry Stedman, Matthew Warner en Florian Gadsby). Er zullen ook workshops  en een gesprek met de auteur Katie Treggiden plaatsvinden (op 19 september). 
Waar? Milliken Showroom, 5 Berry Street, Clerkenwell, EC1V 0AA London
 
  • Ludion organiseert reizende tentoonstelling over René Magritte en de fotografie

Ludion organiseert reizende tentoonstelling over René Magritte en de fotografie

30/08/2017
Ludion is de organisator van de tentoonstelling "René Magritte: The Revealing Image", samengesteld door Xavier Canonne, directeur van het Musée de la Photographie de Charleroi. De tentoonstelling (en de gelijknamige publicatie) werpt licht op de relatie van de kunstenaar tot de film en de fotografie en toont meer dan 130 originele foto's. De tentoonstelling ging in augustus van start in de Latrobe Regional Gallery (Victoria, Australië) en reist dan verder de wereld rond. 
Meer info: https://latroberegionalgallery.com
  • If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van Robin de Puy bij beste fotoboeken uit 2016 van TIME magazine

If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van Robin de Puy bij beste fotoboeken uit 2016 van TIME magazine

19/12/2016
Het boek If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van de Nederlandse fotografe Robin de Puy is door Time Magazine verkozen als een van de beste fotoboeken van het jaar 2016. Het boek, uitgegeven door Ludion, is het fotografische relaas van een rondreis door Amerika. Het magazine noemt de beelden van haar road trip een 'adembenemend beeld van de VS van vandaag, nog relevanter geworden na de verkiezing van Donald Trump.'
Meer info over de lijst hier
Meer info over het boek hier
  • Boekpresentatie Als rook over de bergen

Boekpresentatie Als rook over de bergen

10/11/2016

Ter gelegenheid van de lancering van de opvallende roman gebaseerd op het leven van gewezen socialist, flamingant, activist en communist Jef Van Extergem organiseert uitgeverij Ludion op vrijdag 2 december om 20u een boekpresentatie in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Daar zullen auteur Marc Andries en geschiedenisprofessor Bruno De Wever in gesprek gaan met journalist-historicus Marc Reynebeau. Meer info hier

 
  • Kerry James Marshall stelt tentoon in Met Breuer

Kerry James Marshall stelt tentoon in Met Breuer

25/10/2016
Dinsdag 25 oktober opende “Kerry James Marshall: Mastry” in Met Breuer, het museum voor hedendaagse kunst dat onderdeel is van The Metropolitan Museum of Art in New York op Madison Avenue. De show, de grootste museale overzichtstentoonstelling van Marshall tot nog toe, werd georganiseerd door het Met, het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles en het Museum of Contemporary Art in Chicago, waar het eerder dit jaar al te zien was.
Mastry bevat zo'n 80 werken die Marshall maakte tussen 1980 en 2015. De tentoonstelling presenteert tientallen schilderijen die zowel naar de westerse traditionele kunstgeschiedenis – landschappen, portretten, historische schilderijen – refereren als dat ze die onderuit halen. 
load more