• If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van Robin de Puy bij beste fotoboeken uit 2016 van TIME magazine

If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van Robin de Puy bij beste fotoboeken uit 2016 van TIME magazine

19/12/2016
Het boek If This Is True, I'll Never Have To Leave Home Again van de Nederlandse fotografe Robin de Puy is door Time Magazine verkozen als een van de beste fotoboeken van het jaar 2016. Het boek, uitgegeven door Ludion, is het fotografische relaas van een rondreis door Amerika. Het magazine noemt de beelden van haar road trip een 'adembenemend beeld van de VS van vandaag, nog relevanter geworden na de verkiezing van Donald Trump.'
Meer info over de lijst hier
Meer info over het boek hier
  • Boekpresentatie Als rook over de bergen

Boekpresentatie Als rook over de bergen

10/11/2016

Ter gelegenheid van de lancering van de opvallende roman gebaseerd op het leven van gewezen socialist, flamingant, activist en communist Jef Van Extergem organiseert uitgeverij Ludion op vrijdag 2 december om 20u een boekpresentatie in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Daar zullen auteur Marc Andries en geschiedenisprofessor Bruno De Wever in gesprek gaan met journalist-historicus Marc Reynebeau. Meer info hier

 
  • Kerry James Marshall stelt tentoon in Met Breuer

Kerry James Marshall stelt tentoon in Met Breuer

25/10/2016
Dinsdag 25 oktober opende “Kerry James Marshall: Mastry” in Met Breuer, het museum voor hedendaagse kunst dat onderdeel is van The Metropolitan Museum of Art in New York op Madison Avenue. De show, de grootste museale overzichtstentoonstelling van Marshall tot nog toe, werd georganiseerd door het Met, het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles en het Museum of Contemporary Art in Chicago, waar het eerder dit jaar al te zien was.
Mastry bevat zo'n 80 werken die Marshall maakte tussen 1980 en 2015. De tentoonstelling presenteert tientallen schilderijen die zowel naar de westerse traditionele kunstgeschiedenis – landschappen, portretten, historische schilderijen – refereren als dat ze die onderuit halen. 
  • Lara Gasparotto in Fotomuseum Den Haag

Lara Gasparotto in Fotomuseum Den Haag

14/09/2016
Het Fotomuseum den Haag organiseert van 17 december 2016 tot en met 26 februari 2017 een tentoonstelling met werk van Lara Gasparotto. De jonge Luikse fotografe heeft met Ask the Dusk net een monografie bij Ludion uit, en stelt van 18 september tot 29 oktober tentoon bij galerie Stieglitz19. In Den Haag zullen zo'n 40 werken van haar te zien zijn. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en organiseert zo'n zes tentoonstellingen per jaar. 
  • Boekvoorstelling De Rossaert en zijn passanten

Boekvoorstelling De Rossaert en zijn passanten

14/04/2016
Op zondag 24 april om 15u wordt het boek De Rossaert en zijn passanten, uitgegeven door Ludion en de Galerie van Ronny en Jessy Van de Velde, feestelijk voorgesteld. Het is meteen ook de heropening van de Rossaert – die na tentoonstellingen rond Ubu Roi, van Alechinsky, Dotremont, Desmond Morris of Jan Fabre, lange tijd gesloten bleef. Het rijk geïllustreerde boek vertelt in meer dan 400 pagina's over de geschiedenis van de buurt, de voorbijgangers, hun impressies. De Rossaert is gelegen in de Nosestraat 7 in Antwerpen.
load more